Alpinista Claudia Damoc este invitata de azi a emisiunii “Vinerea celor fara pereche, de Elena Capruciu”, de la 19.00 la Radio SportPro.ro


Dragii mei,

 va invit asta-seara: de la 19.00 la 21.00, sa intrati in direct, la Radio Sport PRO.ro: http://sportpro.ro/, in cadrul emisiunii “Vinerea celor fara pereche, de Elena Capruciu”; vom avea ocazia sa stam de vorba cu o invitata speciala,  Alpinista: Claudia Damoc, care a reusit o ascensiune solitară pe cel mai înalt vulcan activ din lume: Cotopaxi (5897m) din Ecuador

Claudia DamocAm intalnit-o pe Elena Capruciu, intr-un moment de mare cotitura al vietii mele.  Nu stiam nimic despre coaching, insa acum stiu: nu mai trebuie sa lupt singura cu problemele mele si ca viata poate fi simpla si usoara. Life Coaching-ul facut cu Elena m-a ajutat sa-mi indeplinesc visele si sa-mi asez o baza solida pentru tot ceea ce voi face de-acum inainte. Ii multumesc din suflet, pentru tot!” http://www.dreamscometrue.ro/?p=12;
 
Miercuri , 19 Ianuarie, la ora 9 (ora locala) alpinista Claudia Damoc, printr-o ascensiune solitara, a atins varful celui mai inalt vulcan activ din lume Cotopaxi (5897m) din Ecuador. Expeditia a inceput pe 5 ianuarie cu o perioada de aclimatizare si antrenamente pe  muntii Illiniza 5248m si Rucu Pichincha 4680m din Ecuador.

Claudia Damoc are 34 de ani si este din Brasov. Este pasionata de fotografie, escalada, snowboarding si mountainbiking, are la activ ascensiuni de vara si de iarna in muntii din Romania si 3 expeditii de succes la mare altitudine:
2008 a urcat pe cel mai inalt varf din Mexic, Pico de Orizaba 5636m
2009 a escaladat cel mai inalt varf din Europa, Elbrus 5642m
2010 a atins 5800 m pe cel mai inalt munte din America de Nord, Denali 6194

Cotopaxi este unul dintre cei mai inalți vulcani  activi din lume, situat in Munții Anzi – cel mai lung lant muntos din lume, la circa 50 km de Quito (Ecuador), cu o inalțime de 5.897m.

Cotopaxi este unul dintre putinii ghetari ecuatoriali si este parte din lantul de vulcani din apropierea Pacificului, cunoscut sub numele de Cercul de Foc al Pacificului – cea mai intinsa si activa zona vulcanica de pe pamant.

“Orice ascensiune solitara te pune fata in fata cu cele mai ascunse temeri; este important sa nu subestimezi muntele sau sa te supraestimezi pe tine, pentru ca te poate costa viata. Trebuie sa stii, de asemenea, ce sa faci in caz de accidentare, de schimbare brusca a vremii sau in caz de AMS (rau de altitudine). De absolut fiecare decizie pe care o iei, depinde viata ta. Esti singur cu muntele, in conditii extreme.”

Expeditia a fost sponsorizata de firma SEEDS FOR SUCCESS www.seeds4success.ro si ASOCIATIA SEEDS FOR HAPPINESS, prin amabilitatea si generozitatea dlui Mihai Popa-Radu.
Organizarea si sustinerea intregului proiect apartine ASOCIATIEI SHAREYES
Asociatia Shareyes este o organizatie neguvernamentala si nonprofit infiintata cu scopul de a atrage oamenii spre sport, natura si cultura. In mod deosebit, Asociatia Shareyes incurajeaza si sprijina alpinismul, escalada si catararea pe gheata. Sporturile montane te provoaca sa-ti depasesti limitele, sa traiesti in natura si sa fii responsabil fata de mediul inconjurator. Prin proiectele sale, Asociatia Shareyes sprijina pe toti cei care au ales  o viata echilibrata, sanatoasa si cu sens.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s