La vie’n rose


De mici pornim in cautarea fericirii. Nu stim sigur ce este dar auzim oameni, care la un moment dat, chiar se omoara sau sunt fericiti, ca in sfarsit au gasit implinirea.

Si la o privire mai atenta, observam ca la capatul fiecarui omor, descoperim ca au pierdut motivul, care, inainte de moarte, le dadea viata. Au pierdut fericirea si s-au sinucis.

O vecina ce statea astazi langa mine, si-a pierdut casa si bunastarea financiara intr-o afacere cam proasta. O saptamana mai tarziu a fost surprinsa pe calea ferata dorindu-si moartea si, cu atata lasitate isi lasa copilul infiat si infantil, singur in aceasta lume cruda si rea. Pierduse averea, pierduse fericirea. Si nu avea curajul sa inceapa din nou, de jos, de la capat, o noua cursa.

fericire-indepartata-995vmq64Fericirea este ceva ce oamenii urmaresc toata viata. Fericirea este un concept. Fericirea este o stare de beatitudine care nu se atinge niciodata. Fericirea este singur motor al durerii in lume. Intelegerea gresita a cuvantului fericire aduce atata ura si lacomie in lumea asta nebuna si rea. Oamenii inteligenti dar lenesi se lipesc ca lipitorile de cei harnici si talentati pentru a le creea mai multe probleme decat posibilitati. Mari corporatii invadeaza tari subdezvoltate si le impiedica dezvoltarea. Sisteme sociale de mult perimate indeamna oamenii la o viata haotica si lipsita de suflet. Vecinul tau este in stare sa te ruineze pentru un bine ce nu i se cuvine. Papagali deghizati in critici redutabili apar la televizor cu satire si injuraturi indreptate catre conducatorii tarilor. Mimoze idioate isi vand frumusetea ieftin. Universitatile au devenit locuri unde traficul de droguri si sexul se vinde ca in cea mai eficienta piata de desfacere. Si s-a ajuns aici pentru ca oamenii cauta fericirea. S-a ajuns aici pentru ca unul il pacaleste pe altul sa faca ceea ce el vrea, motivand ca doar asa va atinge fericirea. S-a ajuns aici pentru ca oamenii sunt dezorientati, obositi si needucati. Ei cauta raspunsuri in capul lighioanelor pornite sa le fure libertatea, in loc sa se lasa influentati de mintile luminate ale stramosilor nostrii.

In aceasta cautarea, decoperim ca fericirea in niciun caz nu este o stare constanta de beatitudine, asemuita cu raiul, in care oamenii isi simt inteoriorul radiant. Si, constatam ca fericirea nu poate sa depinde de lucruri exterioare, ci este o senzatie interioara care nu trebuie cautata in afara.

Daca am descoperit ce nu este fericirea, as putea spune ca, ce a mai ramas este fericirea.

happiness-webIn drumul nostru, descoperim unele persoane care par entuziaste, mereu active si conectate parca la o energie interminabila. Le placea lupta, le placea competitia si in fiecare situatie nu i-am vazut sa piarda mai mult de o ora prin locuri menite sa te faca fericit. Punandu-i intr-un asemenea loc, se simteau ciudat si plecau odata cu prima ocazie care aparea sau pe care si-o creau. Acesti oameni erau singurii care stiau exact ce vor de la viata. Scopul lor era fericirea lor. Pasiunea lor era scopul lor. Viata lor era scopul lor. Munca lor era scopul lor. Si definitia lor era scopul lor. Vorbind cu ei despre alte subiecte nu descopereai prea multe, lauda nu prea ii definea. Pacatele crestinesti nu au avut acces in inima lor, pentru ca adesea pacatele apar din lipsa de scop. Si cei care aveau scop erau curati si simpli. Fara de pacate, buni, modesti.

Vorbesc aici despre oameni care afirma ca: ”Muzica este viata mea. Pictura este viata mea. Traiesc doar pentru copii mei. Stiinta este singura care imi coloreaza viata.” Ei sunt acei oameni care sunt intru totul dedicati unei profesii. Muncesc din greu si munca este pasiune. Cunosc tot ce este de cunoscut despre unicul lor scop si participa la cele mai mari competitii pe arena carora pot lupta cu pasiunea lor.

 

Constientizam cu totii,  ca fericirea nu este altceva decat o fuga dupa ceva ce crezi ca vei prinde dar, pe care stii ca nu o vei atinge niciodata. Pentru ca niciun luptator nu vrea decat sa lupte. Caci daca lupta se va termina vreodata, ce vei mai face dupa. Scopul tau nu te mai hraneste cu emotii revitalizante si cazi plasa oamenilor apatici, hazi si urati pe dinauntru.

Lumea este gri daca nu gasesti un scop care sa o faca roz.

Advertisements

2 responses to “La vie’n rose

 1. Wow, asa articol bun nu am mai citit de multa vreme. Atat de sincer, concis si relevaltor.
  Va multumesc pentru ca l-ati impartit.
  Eu am ajuns pe site-ul dvs din intamplare cautand un clip (care se numeste fericire) pe youtube direct din google. Si am ajuns aici dupa prima poza.
  Cred ca nu va puteti imagina nici dvs nici cititorii dvs cat de fericit sunt ca am dat din intamplare peste un articol atat de bun.
  Eu as zice ca fericirea exista, pentru ca ceea ce simt eu acum este cu siguranta fericire.
  Va multumesc,
  George

  • sper sa fie un state of mind and spirit care sa fie o constanta in viata ta. daca vrei, spune-mi mai multe in acest sens. doar daca vrei si ai timp si chef. multumesc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s