Frica blocheaza Succesul


 

In general oamenii se lasa dominati sau manipulati de frica. De frica sunt in stare sa isi cedeze libertatea de a actiona si de a gandi. Pentru multi dintre noi, este mult mai comod sa gandeasca alcineva in locul nostru. Faci intr-adevar economie de energie, dar in schimb platesti prin supunere. Devii sclav. Totdeauna cand accepti sa gandeasca cineva in locul tau, in fapt te supui lui.

costum-schelet-98831Frica declanseaza violente si creeaza negativitate.
Frica dureaza mai mult decat iubirea.
Nu mai traim de frica, ne e frica sa recunoastem ca ne e frica.

Frica ne terorizeaza, ca sa o ascundem, i-am zis „Stres”, e mai modern asa.

Nimeni nu te poate obliga sa crezi si sa gandesti asa cum vrea el, daca tu insuti nu consimti lucrul asta. Nimeni nu poate intra in capul tau. Numai tu ai acces la creierul tau, la mintea ta. E o chestiune de liber arbitru.

Pe frica se bazeaza si cei care ne conduc sau care profita de noi. Asta e de fapt tot secretul. Sa te temi, sa iti fie frica, sa iti atrofiezi ratiunea, logica. In clipa in care iti este frica nu mai gandesti rational, ai tendinta, ori de a fugi, ori de a te supune neconditionat.

Il lasi pe altul sa gandeasca pentru tine, il lasi pe altul sa faca alegerile in viata pentru tine, devii robul lui si chiar crezi ca asa e normal, pentru ca asa fac toti cei din jurul tau.
Daca oamenii nu ar fi atat de creduli, daca si-ar folosi creierul ca sa gandeasca si nu ca sa isi amplifice spaimele, lumea s-ar schimba radical. Toti oamenii ar fi liberi, si nu ar mai incerca sa se minta unii pe altii. O fac inca, pentru ca le e frica de celalat, de ziua de maine, de multe de foarte multe lucruri.
Urmariti-i pe cei din jur si, apoi urmariti-va si pe voi, nu ii judecati pe ceilalti.

Lasati-i pe ceilalti sa se lupte, sa fie dominati de ura, de frica, e alegerea lor, e viata lor!

Voi fiti doar observatori, ai lor si totodata in principal, ai vostri.
Oamenii inteligenti isi croiesc singuri viata, ceilalti se plang, se lamenteaza tot timpul, nu mai au timp sa mai traiasca, si nu mai observa ca devin sclavi. Nici nu mai au cum.
Daca reusesti sa te pastrezi lucid, macar un moment, toate problemele gasesc o rezolvare. Recunosc nu e chiar usor, sa te trezesti, dupa o viata traita in teama.
Tu esti cel care trebuie sa faca alegerea, nimeni altul. Viata poate fi frumoasa, nu iti bate joc de ea!


”Nici o pasiune nu fura mintii toate puterile asa de bine cum o face frica”. Edmund Burke

“Doar un las are curajul sa spuna ca nu a cunoscut niciodata frica”. Ferdinand Foch

 Cum sa scapam de frica?gaini

Simplu:

 

  1. Inchide televizorul si mai ales evita programele si canalele de stiri. Te-ai simtit vreodata minunat, sau macar bine dispus dupa ce ai urmarit stirile? Pentru jurnalisti o stire rea este una buna, oare de ce?
  2. Iesi in natura si observa frumusetea si armonia care te inconjoara. Lasa trecutul si nu te mai ingrijora de viitor. Bucura-te de fiecare moment. Gaseste-ti o ocupatie pasionala, plina de satisfactie, care sa opreasca mintea sa devieze spre trecut sau viitor.
  3. Ingrijeste-ti corpul fizic si bucura-te de el. Ofera-i miscare, aer curat, mancare sanatoasa, apa pura, odihna. In scurt timp, vei avea un sentiment de energizare, de bine general.
  4. Fii vesel, bucura-te de viata si evita prezenta persoanelor negativiste din jurul tau. Nu cred ca iti doresti sa devii din nou nervos sau sa fii influentat de teama lor. Evita muzica agresiva sau cea cu accente depresive.
  5. Intoarce-te catre tine, opreste-te din drumul tau spre nicaieri si asculta-te…, acorda-ti timp sa te cunosti…, iubeste-te si nu uita sa oferi dar, ca sa oferi trebuie sa stii ce ai tu de oferit. Tu stii?
  6. Permite-ti sa visezi, sa fii liber, sa ceri si sa crezi ca vei primi, sa stii ca vei primi si, aminteste-ti mereu ca noi cream lucrul asupra caruia ne concentram si pe care le gandim. Noi suntem ceea ce gandim!

 

Optimistul vede o oportunitate in fiecare pericol, pesimistul vede un pericol in fiecare oportunitate” Winston Churchill

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s