Despre Incredere


Inca de cand capatam viata si pana cerul pentru noi se stinge, avem nevoie de incredere pentru a putea trai.

blogging-trustCautam incredere atat in propria fiinta cat si in parerea altora despre noi. Incercam neincetat sa ne demonstram ca suntem capabili, ca suntem apti, ca putem reusi, ca suntem iubiti. Rolul nostru in societate il capatam prin exercitiu de incredere. Invatam si ne testam, trecem prin cat mai multe situatii ale unei profesii pentru a dobandi incredere, siguranta in actiune.

Trebuie sa crezi, trebuie sa gandesti ceva si totul va fi bine. Gandurile devin realitate, sistemul de imaginare ne ajuta sa ne creem viata asa cum vrem. Creierul aduce langa noi tot ce ne dorim.

Daca am avea incredere deplina in gandurile noastre si in capacitatea pe care o avem de a le transforma in realitate in mod sigur ca am putea muta obiecte cu gandul. In asta constau, poate, in trecut magia, misticismul. Prin incantatii si ritualuri specifice un vrajitor ajungea sa creada indubitabil in ce se va intampla. El, isi, pacalea firea si, prin gandurile sale, facea miracole. Exista totusi o limita. Pentru ce ai cerut in viata ta, astepti in functie de ce oferi. Daca esti in stare sa oferi, daca ai oferit indeajuns de mult vei primi ce ti-ai dorit. In baza acestui principiu, magia, aducea o cantitate de suferinta in viata magicianului.

Viata este o cautare mai mult sa mai putin asidua a omului de a se descoperi.

Noi , prin experienta dobandita ne dam seama de ceea ce suntem defapt. Noi suntem ceea ce credem ca suntem; plecam intr-o aventura constanta de a le demonstra si altora ce suntem noi.

De ce am spus toate acestea? Pentru ca fiecare om are capacitatea unui geniu. Ce inseamna capacitate de geniu? Inseamna incredere de netagaduit in fortele proprii.  Multi oameni au idei dar putini sunt cei care incearca sa le transmita. Suferim de incredere. Sunt multi fotbalisti buni in fata blocului dar putini sunt la televizor.

Asa ca, va rog ca, de fiecare data cand aveti o idee buna, nu ezitati sa mergeti pe mana voastra. Sa te asculti pe tine e jocul vietii. Nimeni nu stie ce este bine sau ce este rau decat in raport cu ceea ce el/ea doreste, asa cum nimeni nu stie pentru ce traieste. Este datoria ta sa alegi sa traiesti pentru ce simti sau gandesti ca trebuie. Am spus simti pentru ca multi aleg sa traiasca pentru ce este la moda (lux, sex, mancare, vacante si dispret).

Indiferent de cat de nebuneasca este incercarea ta sau cat de imposibil de realizat iti este visul, este datoria ta sa mori pentru el. Si asa, vei muri de batranete. Asa ca, ce mai conteaza ?

Poti deveni un exemplu sau poti sa invidiezi(apreciezi) un exemplu.

Poti sa te uiti la televizor sau poti sa te distrezi in spatele sticlei facand bani pe seama celor care pierd timpul uitandu-se la tine cum te distrezi.

Poti sa vorbesti despre politica sau poti fii implicat in politica. Tu alegi, puterea e in mainile tale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s