Pentru si despre noi…fetele


De ce crezi ca ai avea nevoie pentru a te simti implinita referitor la barbatii din viata ta?

Grea intrebare…… la prima vedere. Imi pun intrebarea fireasca si normala ce cautam si ce vrem noi de la un barbat?

Stiu, toate asteptam barbatul ideal, acela care va corespunde tuturor asteptarilor noastre, care ne va implini ca femei, care ne va ghici toate gandurile fara ca sa ii spunem, fara sa ii sugeram, fara…, fara…si pe care il vom recunoaste din prima clipa…

4659606.e4444d2b

Cea mai importanta trasatura a barbatului ideal ar fi: sa ne iasa in cale. Degeaba indeplineste toate conditiile daca ramane un ilustru necunoscut.

Cred ca toate dorim acest lucru, toate dorim un print, dar cate dintre noi l-au gasit… cate dintre noi inca il mai cauta… ce vrem de fapt?

Cred ca toate vrem iubire eterna din partea partenerului, sotului, iubitului… dar, cate dintre noi au parte de asta sau mai bine, cate dintre noi nu se gandesc ca ei sunt de vina pentru nefericirea noastra?

Dar, daca nu sunt ei de vina, v-ati gandit? De ce avem nevoie de ei sa ne simtim frumoase, sa ne simtim increzatoare, valoroase, utile?

Cred ca raspunsul cel mai potrivit este pentru ca nu avem incredere in noi, si aceasta lipsa de incredere vine din faptul ca nu avem curajul sa incercam, sa experimentam…sa traim!

Ce te opreste sa inveti sa ai incredere in tine?

Cu cat ai mai multa incredere in tine cu atat vei reusi mai mult sa traiesti, sa iubesti…sa te iubesti…sa te apreciezi…sa te respecti si valorizezi. Crezi ca cei din jur nu vor observa asta?

Incredere inseamna sa pasesti ca un orb, in intuneric. Asta trebuie sa inveti, sa dezvolti la tine: incredere in tine, in ceilalti, in necunoscut. Paseste!

Cate dintre noi nu au auzit urmatorul indemn: iubeste fara sa astepti sa fii iubit! Daruieste iubire fara sa astepti nimic inapoi! Si cate dintre noi l-au pus in practica?

Usor de zis, greu de realizat, nu-i asa?

Unii iubesc cu usurinta, altii, mai incercati de viata, iubesc cu greu, si asta din teama de a nu fi raniti, respinsi, abandonati. Fiecare cu povestea lui. Ideea este sa trecem peste aceasta teama pentru a putea simti adevarata iubire. Iubirea te ajuta sa actionezi…

Te_iubesc_by_Danutza88

Ce faci in timpul in care il astepti pe el, cel care merita iubirea ta?

Astepti sa vina, il cauti prin lume, te afunzi in depresie, dormi, mananci si-ti plangi de mila?

Asta e ceea ce conteaza. Cum iti traiesti viata, cum iti tratezi si hranesti sufletul, si cum ii tratezi pe ceilalti. Iubirea inseamna iubire pentru viata, viata care ti-a fost daruita, viata TA.

Nu conteaza ceea ce faci, ci cum o faci, cu inima deschisa, asta face diferenta.

Nu esti singura care se intreaba care-i rostul ei pe acest pamant, nu esti singura care se teme de abandon, nu esti singura care n-a fost iubita de parinti, nu esti singura care sufera.

Toata lumea se teme, nimeni nu e scutit de acest sentiment, doar ca fiecare actioneaza altfel in fata temerilor, a suferintei.

Oare cum vei gasi solutiile, modalitatile de a face fata provocarilor din viata, de a  nu te lasa doborata?

Daca viata ta nu are sens, nu o iubesti! NU TE IUBESTI! Cum sa o faca atunci cei din jur: familia, prietenii, colegii, sefii?

Asa ca ce ai de facut? Cand vei incepe sa-ti traiesti si sa privesti altfel viata, oamenii, lumea?

Iubeste neconditionat, iubeste fara sa astepti confirmari, iubeste cu pasiune, iubeste fara teama, iubeste ca si cum n-ai mai iubit niciodata.

Chiar daca ai suferit, chiar daca ai iubit si sufletul ti-a fost sfasiat de durere, nu trebuie sa renunti la iubire, nu trebuie sa incetezi sa speri, nu trebuie sa te inchizi in tine.

Afla cum sa iesi din afacerea numita: iubire. De ce spun afacere? Pentru ca pentru cei mai multi dintre noi asta inseamna iubirea. Iubirea a devenit o afacere, iti dau ceva, imi dai ceva. Iesi din povestea asta, daruieste fara sa primesti ceva in schimb, acesta poate fi secretul unei iubiri eterne. Cum ai putea afla, daca nici nu ai inceput?

Trecutul nu poate fi schimbat. Da o sansa prezentului, si traieste aici si acum.

Uita de rani, amintiri dureroase, experiente traumatizante. Lasa-te ajutata de specialisti, mediteaza,  incepe sa faci coaching, acorda-ti o sansa. O meriti. Viata te asteapta sa pasesti din nou in ea.

Daca crezi ca nu meriti, ca nu esti demna de iubire, gandurile si credintele tale devin realitate.

Daca ai o stima de sine scazuta, vei cauta in celalalt salvarea, vindecarea si astepti ca el sa-ti umple golurile si sa-ti aduca fericirea, iubirea pe tava, sa-ti aduca luna de pe cer si tot neimplinita te simti.

Nu vei gasi niciodata pe cineva care sa te iubeasca 24 de ore din 24 daca tu nu te iubesti, vei cauta… si vei cauta si daca vei gasi sa imi spui si mie…chiar vreau sa aflu!

Spune-mi cand vei incepe sa nu te mai inchizi in tine si sa astepti, cand vei termina cu tristetea, cu depresia, cu  mania… cand incepe schimbarea? Doar ea te poate ajuta sa incepi o viata noua. Ce parere  ai? Crezi ca TU ai putea sa iubesti, sa traiesti, sa experimentezi!

dorinta

Astept sa imi spui opinia ta: viata ta e frumoasa?


Advertisements

One response to “Pentru si despre noi…fetele

  1. Da pot. Si sunt sigura ca toate o putem face daca ne dorim cu adevarat. Este un articol foarte interesant si cu care sunt de acord in mare parte. Sunt ce acord in faptul ca asa cum te vezi tu, asa te percep si ceilalti. Consider ca atitudinea conteaza mai mult decat aspectul fizic. Nu toate avem corp de fotomodel, dar toate putem avea o atitudine magnet. Totul se afla in mintea noastra. Noi detinem controlul. Trebuie doar sa-l gasim si experimentam, asa cum ai zis si tu. Si legat de afectiune… nu intotdeauna primim ceea ce daruim asa ca trebuie sa ne asteptam la asta. Nu trebuie sa ne plangem de mila, pentru ca altii no sa ne ajute, doar o sa ne compatimeasca. Trebuie sa mergem mai departe…Asa cum stii sa cobori scarile, asa poti invata si sa le urci 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s